V. Водонагряващо оборудване

1.

планиране на отоплението: предпазване от варокиви отлагания (котлен камък)

Водата в джакузито задължително трябва да се поддържа с определена киселинност (pH). Това се изисква от хигиенни съображения. Химикалите, които се използват за целта, автоматично предпазват и от натрупването на варовик.
2.

планиране на отоплението: изолация на бетона на джакузито

На етап проектиране, може да се заложи изолация между изкопа и джакузито. Тази начална инвестиция ще се спести от нагряването на вода в дългосрочен план.
3.

планиране на отоплението: покривало за джакузи

Покривалото за джакузи е задължителен елемент, ако искате да намалите разходите за отопление (редом с куп други предимства).

Изотермичните летни покривала запазват топлината в джакузито чрез изолационните си свойства, плюс свойството да пропускат инфрачервения спектър от слънчевите лъчи.

За по-подробна информация относно видовете покривала и предимствата и ограниченията на всяко от тях, посетете страницата Покривала за басейн/ джакузи.
4.

Монтаж на термопомпи

Монтаж на термопомпи за затопляне на вода на басейн.
Това е най-изгодния метод за затопляне на джакузи в дългосрочен план. Термопомпите работят на принципа на климатика, изискват всисоко начално вложение, но след това се изплащат с ниския си разход на електроенергия и относително икономичната поддръжка.
5.

Монтаж на водонагреватели

Водонагревателите са най-простото и евтино решение, като начален разход, но след това, излизат най-скъпо като експлоатация. Подходящи са за джакузита, в които рядко ще се налага нагряване на водата - изложени на слънце и ползвани само лятото.
6.

Монтаж на топлообменници

Топлообменник за басейн
Ако разполагате с локално парно или друг мощен източник на топлоенергия, може да затопляте водата директно от него, посредством технологията на топлообменниците.

монтаж на котли

Не монтираме котли.

монтаж на слънчеви панели

Не монтираме слънчеви (соларни) панели.

Слънчевите панели (говорим за панели, през които се нагрява директно водата, а не такива, които произвеждат електричество), приложени за отопляването на джакузи, изискват целогодишна поддръжка, в която не сме специализирани.