Аквамарин България ООД - изграждане, поддръжка и ремонт на басейни, джакузита, сауни и парни бани - гр. Варна и региона
Аквамарин България ООД - изграждане, поддръжка и ремонт на басейни, джакузита, сауни и парни бани - гр. Варна и региона

Покривала за басейн / джакузи

Покривалата за басейн (или джакузи) са на практика задължително допълнение, което ще ви спести разходи за почистване, дезинфекция и затопляне на водата.

Освен това те повишават безопасността на басейна, ако край него се разхождат малки деца или домашни любимци без надзор.

Летните покривала намаляват изстиването на водата, когато не се ползва; намаляват изпаряването на водата и изпаряването на дезинфекционните химикали; предотвратяват механичното замърсяване от прах, листа и др.; намаляват условията за развитие на водорасли във водата.

Зимните покривала предпазват от падане, когато басейна е изпразнен през зимата. Също спират натрупването на споменатите механични замърсители, на дъждовна вода или сняг.

предлагани услуги

Продажба и монтаж на летни изотермични покривала

(известни още като термо покривало / соларно покривало / мехурчесто покривало)
Лятно термо покривало за басейн.
Този вид покривала са по-леки от водата и когато се разгънат, се наместват сами плавайки, без нужда от специално захващане. Те пропускат инфрачервените лъчи от слънчевата светлината, помагайки водата да остане топла. Обикновено се навиват на ролков механизъм в края на басейна.

Основното им предимство е ниската цена и относително лесния монтаж. Когато басейна или джакузито е в закрито помещение, те са напълно достатъчни.

Недостатък е, че не покриват напълно плътно басейна; ако върху тях падне малко дете или домашен любимец, може и да попадне във водата; изискват време и усилие, докато се развият и навият.

Продажба и монтаж на летно-зимни (целогодишни) ролетни ламелни покривала

(известни още като автоматично / подвижно покривало с дистанционно)
Този вид на покривала представляват ролка от PVC ламели навити на ролка в единия край на басейна. С моторен механизъм и релси, те се разгъват по дължината на басейна. Могат да се използват зимно и лятно време.

Ролката може да бъде със скрит монтаж и така да се постигне както защита на мотора от атмосферни влияния, така и чудесен естетически ефект.

Тъй като имат относително твърда повърхност, ролетните ламелни покривала предполагат по-висока степен на безопасност от изотермичните покривала, в опасни ситуации като падане на дете или домашен любимец в басейна.

От гледна точка на удобство и ефективност, това са най-добрия вид покривала. Естетически, също са отлично решение, защото механизмите им могат да се монтират скрито.

За сметка на това, те изискват най-голямо капиталовложение. Също така, е най-добре да бъдат планирани от самото начало на строителството на басейна.

Продажба и монтаж на летно-зимни (целогодишни) подвижни покривни конструкции за басейн

(известни още като подвижен покрив за басейн / телескопично покривало / павилион за басейн)
Телескопично покривало за басейн (тип "покривна конструкция")
Не предлагаме този вид покривала.

Продажба и монтаж на зимни покривала

Зимно покривало за басейн
Зимните покривала се опъват с ластици по пътеките около басейна, когато той се изпразни за зимния сезон. Те покриват както басейна, така и преливниците, ако има такива.

Продажба и монтаж на покривала тип "балон"

Покривало за басейн тип балон
Не предлагаме този вид покривала.

Продажба и монтаж на покривала тип "кабриолет"

Покривало за басейн тип кабриолет
Не предлагаме този вид покривала.

качество

  • тъй като покривалата и съпътстващите ги механизми са подложени на агресивните влияния на ултравиолетови лъчи, вода и дезинфекционни препарати, те неминуемо се амортизират. Качествените материали и правилен монтаж, могат да удължат този период на амортизация до около 5 години за летните изотермични покривала и до около 10 години за ролетните ламелни. При некачествени материали и неправилен монтаж, експлоатационния им срок би бил много по-кратък;
  • зимните покривала се опъват над басейна посредством специални ластици и е важно металните части около тях да са от неръждаема стомана. На пазара често се предлагат по-евтини варианти, които ръждясват. Също така е важно ластиците да са опънати добре, за да няма пропускане на дъждовна вода или механични замърсявания в празния басейн;
  • даваме гаранция за извършените монтажни дейности. Гаранцията на самите материали е такава, каквато е дадена от производителя. Стараем се да предлагаме само качествени европейски марки покривала.

цени

Цената се определя на кв. м., включвайки материала на покривалото и монтажа. Отделно е цената на автоматичните механизмите, когато има такива.

Към първото тримесечие на 2023 г., цените за покривало започват от 22 лв./ кв. м.

контакт

Свържете се с нас от страницата Контакт.