Аквамарин България ЕООД - изграждане, поддръжка и ремонт на басейни, джакузита, сауни и парни бани - гр. Варна и региона
Аквамарин България ЕООД - изграждане, поддръжка и ремонт на басейни, джакузита, сауни и парни бани - гр. Варна и региона

Изграждане на бетонни басейни

1.

предпазване от варокиви отлагания (котлен камък)

В басейните водата задължително трябва да бъде с определена киселинност (pH), от хигиенни съображения. За целта се добавят химикал, които автоматично предпазват и от натрупването на варовик.
2.

изолация на бетона на басейна

На етап проектиране и съответно груб строеж, може да се заложи изолация между изкопа и басейна. Това е немалък разход, но той ще се изплати бързо, ако предпочитате по-топла вода на басейна или ако басейнът е на сенчесто място/ в закрито помещение.
3.

Монтаж на термопомпи

Монтаж на термопомпи за затопляне на вода на басейн.
Това е най-изгодния метод за затопляне на басейн в дългосрочен план. Термопомпите работят на принципа на климатика, изискват всисоко начално вложение, но след това се изплащат с ниския си разход на електроенергия и относително икономичната поддръжка.
4.

Монтаж на водонагреватели

Водонагревателите са най-простото и евтино решение, като начален разход, но след това, излизат най-скъпо като експлоатация. Подходящи са за басейни, в които рядко ще се налага нагряване на водата - изложени на слънце и ползвани само лятото.
5.

Монтаж на топлообменници

Топлообменник за басейн
Ако разполагате с локално парно или друг мощен източник на топлоенергия, може да затопляте водата директно от него, посредством технологията на топлообменниците.

монтаж на котли

Не монтираме котли.

монтаж на слънчеви панели

Не монтираме слънчеви (соларни) панели.

Слънчевите панели (говорим за панели, през които се нагрява директно водата, а не такива, които произвеждат електричество), приложени за отопляването на басейн, изискват целогодишна поддръжка, в която не сме специализирани.