I. проектиране

1.

Консултиране по техническото изпълнение

Ако вече имате направен проект, можем да ви консултираме за всеки един от етапите на изпълнение, да ви препоръчаме доказани марки на материали и техника, доставчици и т.н.
Ако нямате проект или тепърва започвате процеса, ще ви помогнем да се ориентирате какво е възможно, какво не, какво е препоръчително. Ще онагледим с примери от нашите обекти и ще посочим груби ценови бюджети.

Имаме опит в изграждането на басейни с всякакви размери, форми и добавки.

Можем да изградим монолитно (бетоново) джакузи вътре в басейна или непосредствено до него. По същия начин, изграждаме по-плитки участъци (детско басейнче), разделителни вътрешни стени и др.

Правим безкрайни басейни (infinity басейни), басейни с всякакви видове водни и светлинни ефекти и допълнителни архитектурни елементи като колонади, арки, мостчета, острови и др.
Не монтираме готови басейни (пластмасови (акрилни) или от композитни материали).
Първоначалната консултация е безплатна, като обикновено извършваме оглед на място.
2.

планиране на техническото изпълнение

Задължителното условие, за да сте спокойни, че ще имате басейн без видими или скрити дефекти (които ще ви изненадат след няколко години, докато в началото сте се радвали, че всичко е изпълнено добре), е да поискате разписан технически план.

На всеки един етап от работата има важни детайли, за които не подозирате. Те лесно могат да бъдат пропуснати или объркани. Причините за това може да са най-различни, като бързане, недоглеждане, некомпетентност или спестяване на усилия.

Съветваме ви да се обърнете към нас за технически план преди започване на каквито и да е строителни дейности. Ние не се ангажираме с изкопните работи и грубия строеж, но е важно да контролираме и координираме този процес.

Още на най-ранния етап трябва да се проучат фактори като:
  • високи подпочвени води;
  • характеристики на почвата;
  • риск от събиране на големи количества вода при проливни дъждове.

Прилежащата ВиК инфраструктура трябва да бъде предвидена с капацитет, който да може да отводни целия обем на басейна. Това е важно при подготовката за зимни условия.

Трябва да се предвиди удобно място за филтърното помещение:
  • да бъде удобно за прекарване на ВиК и ел-инфраструктури;
  • да е максимално защитено от наводняване;
  • да може да се проветрява постоянно;
  • да бъде достатъчно голямо, за да да се обслужва лесно.

Ако желаете при грубия строеж може да се заложи полагане на въшна изолация, преди бетона. Външната изолация оскъпява изграждането на басейна, но ще запазва водата топла по-дълго време. Тази инвестиция ще ви намали разходите по нагряването на вода.

архитектурно проектиране

Не извършваме архитектурно проектиране.
За идеи за басейни, ви съветваме да се обърнете към архитектурни бюра, списания, платформи за споделяне на проекти.

Някои онлайн ресурси, които бихме ви предложили:
  • Дибла - "Най-голямата социална мрежа за интериорни и продуктови дизайнери в България"
  • Houzz (En) - платформа за споделяне на любителски и професионални проекти
  • Pinterest (En)  - платформа за споделяне на снимки
Ако държите сами да нарисувате идеите си и сте "на ти" с компютрите, може да ползвате и специализирана програма за проектиране на басейни.

проектна документация

Не подготвяме проектна документация.