Аквамарин България-Басейни&СПА "АКВАМАРИН БЪЛГАРИЯ ЕООД"
СПА   Сауни Сауни
BG EN
Проектиране, изграждане, оборудване и поддръжка на вашата сауна

Сауната е съоръжение за почивка, релаксация и възстановяване. За да бъде тя само удоволствие
(а не грижа) е необходимо качествено изпълнение. Сауните се различават по температурата и влажността в тях. Най-често се използва т.н. финландска сауна. При нея температурата достига до 100°С, а влажността около 20%. За класическото изпълнение на финландска сауна е необходимо:
Достатъчно голямо помещение-размерите му трябва да са съобразени с нуждите Ви (най-вече колко човека ще ползват сауната едновременно).
Облицовка от дъски, които са достатъчно сухи за да не се огънат при нагряването. Най-качествените дъски са от смърч, бял бор, кедър, мура, защото имат ниско съдържание на смола. За пейките се използва специално африканско дърво, което не се нагрява при високи температури.
Подгряването е от печка с електрически нагреватели покрити с вулканични камъни. Камъните могат да се поливат с вода без да се разрушат и да се балансира влажността в сауната.
Изолирането на сауната е от алуминиево фолио и вата.
Задължително е да има термометър, влагометър и часовник. Използването на аромати и други аксесоари увеличава удоволствието от използването на “дървената кабина”. Естествено е необходимо и подходящо осветление. Вратата е добре да има прозорче или да бъде изцяло стъклена.

Телефони за връзка с нас:  0899279795, 0887651712

©2010 Aquamarine Bulgaria Ltd Всички права запазени.